گفت‌وگو با دکتر ابوالفضل ابوالفضلی عضو هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش بنیان سلامت تهران و مدیرعامل شرکت دانش‌گستران برنا سلامت و صندوق سلامت تهران

اشتراک در شبکه‌های اجتماعی
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

انعطاف‌پذیری شرکت‌های دانش بنیان سلامت در مواجهه با کرونا

عضو هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش بنیان سلامت تهران و مدیرعامل شرکت دانش‌گستران برنا سلامت و صندوق سلامت تهران از انعطاف‌پذیری شرکت‌های دانش بنیان سلامت در مواجهه با کرونا و این‌که این شرکت‌ها امتحان‌شان را در این دوران خوب پس دادند، می‌گوید.

دکتر ابوالفضل ابوالفضلی در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی انجمن شرکت‌های دانش بنیان سلامت تهران در آغاز درخصوص فعالیت‌های شرکت صندوق سلامت تهران اظهار کرد: فعالیت‌های این شرکت در دو گروه است، یکی صندوق سلامت برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و غیردانش بنیان، سرمایه‌گذاری مشترک و اعطای تسهیلات است (این موضوع را در کمیته‌تجاری انجمن هم پیگیری می‌کنیم) و دیگری دانش‌گستران برنا سلامت درخصوص تولید محصولات و داروهای گیاهی است؛ این داروها به عنوان داروهای طبیعی یا فراورده طبیعی شناخته می‌شود و برای تقویت سیستم ایمنی است.

او افزود: با توجه به شرایط پیش‌آمده در شیوع ویروس کرونا، مقوله تقویت سیستم ایمنی خیلی می‌تواند به آحاد جامعه به خصوص آن‌ها که ریسک ابتلا برای‌شان بیشتر است، کارساز و کمک‌کننده باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش بنیان سلامت تهران همچنین درخصوص فعالیت‌های این انجمن گفت: خوشبختانه انجمن در مدت شیوع ویروس کرونا جلسه‌های کمیته‌ تجاری‌سازی را ملغا نکرد و این جلسه‌ها به‌طور مستمر ادامه پیدا کرد و شرکت‌ها و افرادی که در این عرصه فعال بودند، طرح‌های‌شان را ارائه دادند و فعالیت‌های تجاری‌سازی ادامه پیدا کرد و برای برخی از طرح‌ها منجر به عقد قرداد و تفاهم‌نامه شد و تا کنون کار ادامه داشته است. این علی‌رغم آن است که خیلی از فعالیت‌ها در این دوران متوقف شدند. ولی فعالیت‌های انجمن با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ادامه پیدا کرد.

دکتر ابوالفضلی سپس با اشاره به نقش اثرگذار شرکت‌های دانش بنیان سلامت در دوران شیوع ویروس کرونا اظهار بیان کرد: در این مدت برخی از شرکت‌ها فعالیت مرتبط داشتند و برخی دیگر از شرکت‌ها هم با توجه به این بیماری خاص ظرفیت‌ها و فرصت‌های جدیدی را برای مقابله با آن (به شکل پیشگری یا درمان) پیدا کردند که نتایجش مشهود است و در رسانه‌های عمومی هم قابل مشاهده است. و این نشان‌دهنده آن است که شرکت‌ها انعطاف‌پذیری لازم یا شرایط لازم برای مواجهه با موضوعات پیش‌بینی‌نشده و پیچیده و در واقع توان مقابله و مواجهه با این بیماری را داشتند و در اقتصاد و در سلامت کشور هم نقش موثری داشته‌اند.

او در ادامه به لزوم تشویق این شرکت‌ها به لحاظ مقررات یا سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: نمونه بارز این موضوع حداقل در شرکت صندوق سلامت تهران در خصوص ماده اولیه داروی رندسیویل بوده است که خوشبختانه بومی‌سازی شده و با سرمایه‌گذاری و مشارکتی که شرکت صندوق سلامت انجام می‌دهد، این محصول به صورت انبوه تولید و در اختیار شرکت‌های تولیدکننده قرار می‌گیرد.

عضو هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش بنیان سلامت تهران که معتقد است این شرکت‌ها امتحان‌شان را به خوبی در دوران شیوع ویروس کرونا پس دادند، در پایان بیان کرد: به نظر من تجربه‌ای که ما در انجمن داشتیم که تجربه جدیدی در دنیا بوده، این است که بتوانیم شرایط مناسب را برای رشد و شکوفایی هر چه بیشتر این شرکت‌ها فراهم کنیم یعنی به ازای هر فردی که در مراکز رشد و پارک‌های علمی و فناوری و اعضای هیئت علمی که به صورت عملیاتی در حوزه دولوپ دانش فنی فعالیت می‌کنند ظرفیت‌های بالقوه‌ای وجود دارد که باید به ظرفیت‌های بالفعل تبدیل شود. نکته دیگر تشکیل شبکه‌های تجاری‌سازی فناوری و محصولات و نیز انسجام و ساماندهی فعالیت‌های مربوط به شرکت‌های دانش بنیان سلامت است که اهمیت زیادی دارد. 

فاطمه نظر محمدی- خبرنگار حوزه روابط عمومی انجمن شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت تهران

به بالای صفحه بردن