گفت‌وگو با مهندس محمدرضا کمپانی، عضو هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت تهران و مدیرعامل تجهیزات مراقبت پزشکی الکترو نیک برتر

اشتراک در شبکه‌های اجتماعی
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

اثرگذاری شرکت‌های دانش‌بنیان بر اقتصاد کشور 

عضو هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش بنیان سلامت تهران و مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان الکترونیک برتر با اشاره به اثرگذاری شرکت‌های دانش بنیان بر اقتصاد کشور از این‌که توجه ویژه به محصولات دانش‌بنیان های‌تک طبیعتا می‌تواند برای هر کشوری بارآور باشد می‌گوید.

مهندس محمدرضا کمپانی در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی انجمن شرکت‌های دانش بنیان سلامت تهران درخصوص نقش شرکت‌های دانش بنیان سلامت ایران و آینده آنان نیز اظهار کرد: حدود پنج، شش هزار شرکت دانش‌بنیان داریم، در حوزه سلامت شرکت‌ها رشد خوبی داشته‌اند. در دوران شیوع ویروس کرونا، تولید بسیاری از محصولاتی که خیلی از کشورها برای تامین آن با مشکل روبه‌رو بودند در ایران با طراحی کالاهای های‌تک، لئوتک و… (که به مصرف‌شان برمی‌گردد) توانست نشان دهد که ما چقدر می‌توانیم از واردات بی‌نیاز باشیم و طبیعتا جلوی ارزبری‌ در کشور گرفته شود.

او ادامه داد: واردات در صنعت سلامت در مدت یکی، دو سال گذشته حدود ۵۵هزار دلار برای هر تن و در خصوص صادرات حدود ۳۷، ۳۸ هزار دلار بوده است. در صورتی که در آمار یک سال گذشته واردات حدود ۱۳۰۰، ۱۴۰۰ دلار برای هر تن و از آن طرف صادرات حدود ۳۵۰، ۳۶۰ دلار  بوده است. این اختلاف نشان می‌دهد که دانش در این گونه کالاهای های‌تک چقدر تاثیرگذار است و چه ارزش افزوده بالایی برای هر کشور دارد.

مهندس کمپانی با بیان این‌که توجه ویژه به محصولات دانش‌بنیان های‌تک طبیعتا می‌تواند برای هر کشوری بارآور باشد، با اشاره به اهمیت صادرات کالاهای دانش‌بنیان در اقتصاد کشور گفت: اقتصاد دانش‌بنیان در هر کشوری می‌تواند عامل پیروزی اقتصادی آن کشور و سبب بالا بردن رفاه اجتماعی‌اش شود. تنها راه نجات کشور در حال حاضر در گرو کالاهای دانش‌بنیان و مسئله صادرات و واردات آن بسیار تاثیرگذار است.

عضو هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش بنیان سلامت تهران همچنین نکته‌ای دیگر را در این زمینه حائز اهمیت دانست و بیان کرد: بحث دیگری که ممکن است به آن توجه نکنیم، ماندن مغزها در داخل کشور است. ما که نمی‌توانیم این ژن‌ها را تکثیر کنیم، تکثیر آن‌ها فقط در صورت تولید مثل است اما وقتی این‌ها به خارج از کشور می‌روند و در آن‌جا می‌مانند، طبیعتا بچه‌های آن‌ها هم به آن جامعه خدمت می‌کنند. یکی از بحث‌هایی که بنده در بخش دانش‌بنیان دارم این است، دانش‌بنیان‌ خارج از بحث مادی‌ای که برای هر کشور دارد، ژن‌هایی که در کشور می‌مانند و بعدا تکثیر پیدا می‌کنند و در آن‌جا می‌مانند، بعدا می‌توانند کمک بیشتری به کشور کنند. این را باید مد نظر قرار داد، بنابراین کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان نه تنها از منظر اقتصادی مهم است، بلکه این هم اهمیت بسیاری دارد که ما جامعه‌ای داشته باشیم که در نهایت درصد بالایی از فرهیختگان در آن وجود داشته باشند و بتوانند در هر برهه و بحران به کشور کمک کنند.  

فاطمه نظر محمدی- خبرنگار حوزه روابط عمومی انجمن شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت تهران

به بالای صفحه بردن