گفتوگو با دکتر حسین کیانی ، بازرس انجمن شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت تهران و مدیرعامل دانش گستران زیست غذا
فعالیتی که انجمن میتواند در خصوص استارتاپها شروع کند
بازرس انجمن شرکتهای دانش بنیان سلامت تهران و مدیرعامل شرکت دانش گستران زیست غذا ضمن انتقاد از بخشینگری در حوزه سلامت، شکلگیری انجمن را اتفاق مبارکی دانست و از اینکه این انجمن میتواند فعالیتهای خوبی را به ویژه در خصوص استارتاپها شروع کند، گفت.
دکتر حسین کیانی در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی انجمن شرکتهای دانش بنیان سلامت تهران با ارائه توضیحی درباره فعالیتهای شرکت دانش گستران زیست غذا اظهار کرد: شرکت ما، شرکتی دانشبنیان و در ارتباط با دانشگاه تهران است که در زمینه مواد غذایی فعالیت میکند. دو زمینه کلی داریم: تولید مواد اولیه هایتک در صنعت غذا (مثل پایدارکنندهها) و تولید دستگاههای کنترل کیفیت در مواد غذایی.
او سپس در پاسخ به پرسشی درخصوص همکاری خود با انجمن شرکتهای دانش بنیان سلامت تهران گفت: من فکر میکنم انجمنها میتوانند جایگزین نهادهای نظارتی دولتی شوند و باید نقششان پررنگ شود. بنابراین از جمیع جهات با فعالیتهای انجام شده در انجمن موافق هستم و به نظرم خیلی خوب بوده است، خصوصا بحث تجاریسازی خیلی قوی پیش رفته و جلسات و پیگیریها چه در دوره آقای دکتر علیزاده و چه در دوره آقای دکتر مهدوی خیلی خوب انجام شدهاند.
دکتر حسین کیانی همچنین با انتقاد از بخشینگری بیان کرد: ما نباید بخشینگر باشیم، باید در حوزه سلامت از مزرعه تا سفره را در نظر بگیریم و نباید صرفا درمانمحور باشیم. اما متاسفانه تمرکز انجمن هم همانند وزارت بهداشت تا کنون بیشتر بر درمان بوده است درحالی که نام این وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» است اما برای ما همیشه درمان اولویت بوده است و نه پیشگیری.
بازرس انجمن شرکتهای دانش بنیان سلامت تهران با بیان اینکه صنعت غذا، صنعت کشاورزی، داروهای گیاهی و موارد اینچنینی میتوانند در سلامت جامعه به عنوان عامل پیشگیری مطرح شوند اظهار کرد: حتی من اعتقاد دارم اگر 10 درصد از بودجه درمان برای پیشگیری و بخش بهداشت به خصوص برای مواد غذایی و بهبود تغذیه کشور مصرف شود، هم از بخش عمومی و هم از بخش دولتی میتوان خیلی به ارتقاء سلامت کشور کمک کرد. باید بخشینگری را به خصوص در انجمن کنار بگذاریم.
او افزود: بهنظرم باید جامعهنگر باشیم و بحثهای روز علمی را مد نظر قرار دهیم. امروزه در کل دنیا به خصوص در کشورهایی که علمهای نوین مطرح است، بحث پیشگری جایگاه خیلی خوبی در مقایسه با درمان و داروسازی دارد. اما بهطور کلی انجمن، اتفاق مبارکی است و حتما میتواند نقش ویژهای در ارتقاء شرکتها داشته باشد و از این بهتر هم میتواند باشد. انجمن میتواند فعالیتهای خوبی را به خصوص در زمینه استارتاپها شروع کند و کمکها و حمایتهایی را در جهت ارتقاء شرکتهای بزرگ و قدیمی هم داشته باشد.
دکتر حسین کیانی در پایان با اشاره به اینکه حوزه سلامت رو به رشد است گفت: پیر شدن جمعیت، ایجاد تولیدها و مراکزی که به افراد زیادی خدمات میدهند، بیماریهای نوظهور و ... همه اینها در صنعت غذا و بهداشت در دنیا قابل پیشبینی است. برای همین پیشبینی شده و میشود که نیاز مبرمی به خصوص در زمینه کل زنجیره خواهیم داشت. ضمن اینکه مصرفکنندهها و افراد جامعه هر روز آگاهتر میشوند و ما به نسبت به آگاهی خودمان باید در این راه قدم بگذاریم.
فاطمه نظر محمدی- خبرنگار حوزه روابط عمومی انجمن شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت تهران